Капама от Банско

Дата: 29.12.2001
Източник: Бон Апети
Капама от Банско
 
Необходими продукти:
2 кисели зелки
2 свински пържоли
1 пиле
400 г ориз
300 г кървавица
100 г сланина
2 глави чекане (мариновано червено цвекло)
няколко зърна черен пипер
семена от копър
 

Начин на приготвяне:
1
Капама от БанскоЦвеклото се нарязва на парчета. Оризът се запържва, докато стане "стъклен".
2
Капама от Банско 27-8 листа от зелето се запазват цели, а останалата част се нарязва на парчета. Зелето, цвеклото и оризът се смесват и се разбъркват. Подправя се с дафинов лист, семена копър и няколко зърна черен пипер.
3
Капама от Банско 3Пилето се разрязва на 4 парчета. На дъното на глинен гювеч се поставят няколко парчета сланина. Върху тях се се слагат 2-3 листа зеле, за да не залепнат продуктите.
4
Капама от Банско 4В гювеча се редят последователно част от зеленчуковата смес, пилето, ред зеленчуци, кървавицата и пържолите, нарязани на парчета.
5
Капама от Банско 5Завършва се със зеленчуци и се покрива със зелеви листа. Отгоре се слагат няколко парчета сланина. Съдът се захлупва и се запечатва с тесто. Пече се на слаб огън 5-6 часа.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта