Капама

Дата: 02.05.2014
ТИТЛА: Чирак
Капама
 
Необходими продукти:
1 пиле
1/2 кг телешко месо
1/2 кг свинско месо
300 г кайма
300 г пушени гърди
200 г наденица
1б кисела зелка
100 г ориз
1 ч. ч. олио (200 мл)
2-3 глави лук
черен пипер
червен пипер
чубрица
 

Начин на приготвяне:
1
КапамаЗа пилето се приготвя плънка от половината ориз (задушен), дреболиите на пилето (нарязани наситно), чубрица и черен пипер. Пилето се пълни и се зашива.
2
Капама 2От зелката се отделят 12-13 листа, а останалото се нарязва наситно. С листата се правят сармички с кайма, останалия ориз, червен и черен пипер и ситно нарязания лук.
3
Капама 3В голяма тенджера или глинен съд се нареждат едно върху друго част от нарязаното зеле, сармичките, слага се пилето, пушените гърди (нарязани на парчета), наденицата и нарязаното на пържоли свинско и телешко месо.
4
Капама 4Добавя се олиото и 1/2 чаша вода или зелев сок. Съдът се захлупва плътно и се пече в умерена фурна до готовност.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта