Къпана пита

Дата: 07.05.2012
Източник: Бон Апети
Къпана пита
 
Необходими продукти:
500 г брашно
2 яйца
200 мл прясно мляко
10 г суха мая
1 ч. л. захар
1 с. л. олио
сол на вкус
краве масло за намазване на тавата
 

Начин на приготвяне:
1
Къпана пита
Маята се размива в малко хладка вода заедно със захарта и се оставя да шупне.

 


2
Къпана пита 2
След това се прибавя към пресятото брашно, заедно с млякото, леко разбитите белтъци, солта и олиото.

 


3
Къпана пита 3
Замесва се меко тесто и се оформя на топка. Връзва се в тензух, и се пуска в съд с хладка вода.

 


4
Къпана пита 4
Отначало тестото пада на дъното, но когато втаса, изплува на повърхността.

 


5
Къпана пита 5
Изважда се и се разстила в намазана с масло тава. Надупчва се с вилица, намазва се с разбитите жълтъци и се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 30 минути.

 


6
Къпана пита 6
Готовата питка се напръсква с вода и се покрива с кърпа.


Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

17.07.2015
Мнооооого мекичка!
5.
Изпрати
лично съобщение

08.05.2014
Благодаря за отговора!
4.
Изпрати
лично съобщение

28.04.2014
Мая, не е нужно питката да втасва повторно.
3.
Изпрати
лично съобщение

16.04.2014
Имам питане относно това, дали питката се пече веднага след като се извади от водата,или трябва да се изчака да втаса отново?
2.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Благодарим ти, Нина!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


125 ДУШИ ОНЛАЙН
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
Ради Стоева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта