Къпана пита

Тук, като на шега, хвърляте тесто в съд с вода, и когато изплува, значи е втасало
Източник: Бон Апети
Дата: 15.10.2021
Къпана пита
 
Необходими продукти:
500 г брашно
2 яйца
200 мл прясно мляко
10 г суха мая
1 ч. л. захар
1 с. л. олио
сол на вкус
краве масло за намазване на тавата


Начин на приготвяне:
1
Къпана пита

Маята се размива в малко хладка вода заедно със захарта и се оставя да шупне.

 


2
Къпана пита 2

След това се прибавя към пресятото брашно, заедно с млякото, леко разбитите белтъци, солта и олиото.

 


3
Къпана пита 3

Замесва се меко тесто и се оформя на топка. Връзва се в тензух, и се пуска в съд с хладка вода.

 


4
Къпана пита 4

Отначало тестото пада на дъното, но когато втаса, изплува на повърхността.

 


5
Къпана пита 5

Изважда се и се разстила в намазана с масло тава. Надупчва се с вилица, намазва се с разбитите жълтъци и се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 30 минути.

 


6
Къпана пита 6

Готовата питка се напръсква с вода и се покрива с кърпа.


Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

03.12.2017
Малко по-тънка от предвиденото,но много вкусна!
6.
Изпрати
лично съобщение

17.07.2015
Мнооооого мекичка!
5.
Изпрати
лично съобщение

08.05.2014
Благодаря за отговора!
4.
Изпрати
лично съобщение

28.04.2014
Мая, не е нужно питката да втасва повторно.
3.
Изпрати
лично съобщение

16.04.2014
Имам питане относно това, дали питката се пече веднага след като се извади от водата,или трябва да се изчака да втаса отново?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


200 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: