Капелини със сметанов сос и миди

Италианска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 23.08.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пакет капелини (фини спагети)
300-400 г сварени мидени ядки
20-30 г краве масло
2 скилидки чесън
1 средно голяма глава лук
1 ч. ч. готварска сметана
1 с. л. зехтин
1 ч. л. настърган джинджифил
2 ч. л. къри
сокът от 1/2 лимон
червен пипер и магданоз за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Капелини със сметанов сос и миди
Лукът се нарязва наситно и се задушава на слаб огън в загретите масло и зехтин.
2
Капелини със сметанов сос и миди 2
Скилидките чесън се наситняват и се прибавят към лука заедно с настъргания джинджифил.
3
Капелини със сметанов сос и миди 3
Поръсва се с къри, посолява се и се разбърква. Налива се малко вода и продуктите се задушават до омекване.
4
Капелини със сметанов сос и миди 4
След това се добавят предварително сварените мидени ядки.
5
Капелини със сметанов сос и миди 5
Разбърква се и се налива сметаната. Ако сосът стане прекалено гъст, може да се долее малко вода.
6
Капелини със сметанов сос и миди 6
Капелините се слагат в тенджера с кипнала подсолена вода и се сваряват.
7
Капелини със сметанов сос и миди 7
Сварените капелини се отцеждат от водата и без да се мият, се овкусяват с лимоновия сок.
8
Капелини със сметанов сос и миди 8
Заливат се с готовия сметанов сос и се разбъркват добре.
9
Капелини със сметанов сос и миди 9
При сервиране ястието се поръсва с червен пипер и с нарязан наситно пресен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


108 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: