Капоната

Дата: 14.10.2003
Източник: Бон Апети
Капоната
 
Необходими продукти:
1 пушена скумрия
1 ч. л. риган
2 с. л. оцет
6 с. л. зехтин
зехтин за поръсване
1-2 шипки риган
3 скилидки чесън
1 шепа маслини
2 филии хляб
2-3 кисели краставички
4 домата
50-100 г филе хамсия
3 яйца
2-3 стръка магданоз
 

Начин на приготвяне:
1
КапонатаРежат се тънки филии хляб, поръсват се със зехтин и се овкусяват с риган. Счуква се чесънът и с получената кашичка се намазва хлябът. Пекат се само отгоре до зачервяване.
2
Капоната 2Яйцата се сваряват до твърдо. Доматите се режат на осминки и се почистват от семето. Пушената скумрия се обезкостява и се нарязва на еднакви късове.
3
Капоната 3Изпечените филии хляб се нарязват на квадратчета, прехвърлят се в салатиера и върху тях се подреждат полумесеците от домати, резените сварени яйца, нарязаните кисели краставички, маслините и двата вида риба. Салатата се покрива с фолио и се охлажда.
4
Капоната 4Всички продукти за дресинга се слагат в купа и се разбъркват до хомогенизиране. Салатата се залива с дресинга непосредствено преди сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


379 ДУШИ ОНЛАЙН
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
Blue сготви Миш-маш
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта