Капонатина сицилиана

Дата: 02.07.2003
Източник: Бон Апети
Капонатина сицилиана
 
Необходими продукти:
1 кг патладжани
1 с. л. захар
1 с. л. каперси
5 домата
100 г зелени маслини
100 г черни маслини
4–5 стръка целина
4–5 скилидки чесън
2 глава лук
100 мл зехтин
1 с. л. оцет
 

Начин на приготвяне:
1
Капонатина сицилианаПатладжаните се обелват, режат се на надлъжни филии, посоляват се и се оставят да се изцедят от горчивия сок. След това се изплакват и се нарязват на малки кубчета. На части се сипват в тенджера и се пържат на силен огън до зачервяване, а готовите се прехвърлят в купа.
2
Капонатина сицилиана 2Лукът и чесънът се режат на много ситно, запържват се в същата мазнина и се слагат в купата с патладжаните.
3
Капонатина сицилиана 3Доматите се бланшират в гореща вода, обелват се и се нарязват на много малки кубчета. Целината се реже наситно, запържва се за 10–15 секунди и се добавят доматите. Разбърква се и след 1–2 минути се сипват нарязаните и обезкостени маслини.
4
Капонатина сицилиана 4Изпържените патладжани и лук се връщат в тенджерата, разбърква се и ястието се задушава около 5 минути.
Накрая се прибавят накълцаните каперси, овкусява се със захарта и оцета и се сервира охладено с препечен хляб.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта