Къпса

Дата: 25.02.2014
Източник:
ТИТЛА:
Къпса
 
Необходими продукти:
4 ч. ч. ориз “Басмати”
6 ч. ч. вода
2 бр. пилешки бульон
1 ч. л. къри
1/4 к. л. черен пипер
3 с. л. зехтин
олио или маргарин на вкус
3 бр. пилешки бутчета
подправки за пилето на фурна на вкус
1 скилидка чесън
1 малка глава лук
100 г шам фъстък, бадеми
1/4 к. л. кимион
 

Начин на приготвяне:
1
КъпсаВсяко бутче се разрязва на 2 части и се подправят с черен пипер, сол, кимион, къри и маргарин. Слагат се в тава и се заливат с около 1-1/2 ч. ч. или 2 ч.ч. вода. Пече се на 220 градуса. В тенджера се налива водата, прибавят се лукът и чесънът (цели, ненарязани), изсипват се всички подправки и след като заври, лукът и чесънът се изваждат от тенджерата. Прибавя се оризът и котлона се намалява, предварително се осолява на вкус. Оризът не се бърка в тенджерата, а 5 минути след като е снет от котлона. Изсипва се в голяма чиния или табла и върху него се нареждат изпечените бутчета. Леко се запържват бадеми или шам фъстък и се поръсват върху ориза. Да ви е сладко!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


147 ДУШИ ОНЛАЙН
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта