Капучино от грах

Източник: Бон Апети
Дата: 01.06.2011
Капучино от грах
 
Необходими продукти:
50 мл зехтин
50 г лук
50 г целина
500 г замразен грах
250 мл пилешки бульон
60 мл готварска сметана
ментово песто за украса
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Капучино от грах

Зехтинът се загрява в тенджера. Лукът и целината се нарязват наситно и се запържват.


2
Капучино от грах  2

Прибавя се предварително размразеният грах. Налива се и пилешкият бульон. Овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква. Вари се около 15 минути, до омекване на граха.


3
Капучино от грах  3

Когато грахът е готов супата се пасира и се прецежда през цедка.


4
Капучино от грах  4

Сметаната се разбива на пяна с телена бъркалка или пасатор. Охлажда се веднага, за да запази ярко зеления си цвят. 


5
Капучино от грах  5

Капучиното от грах се гарнира с разбита на пяна сметана и ментово песто.


 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


109 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: