Капучино от тиква

Вкусна супа от тиква, поднесена по нестандартен и впечатляващ начин
Източник: Бон Апети
Дата: 02.01.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг тиква
1 с. л. къри на прах
2 глави лук
2-3 капки лют сос
1 дафинов лист
3 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус

за гарниране:
250 мл прясно мляко
50 г белени тиквени семки


Начин на приготвяне:
1
Капучино от тиква
Лукът се почиства и се реже наситно, тиквата се обелва и се нарязва на малки кубчета.
2
Капучино от тиква 2
В зехтина се запържват лукът и тиквата, подправят се с кърито, сипва се вода колкото да покрие тиквата и се слагат дафинов лист, сол и черен пипер. Оставя се на котлона, докато тиквата омекне – около 20 минути. Ако е необходимо, се долива вода.
3
Капучино от тиква 3
Дафиновият лист се отстранява, супата се пюрира в шейкър кана и се прецежда. Семките се наситняват.
4
Капучино от тиква 4
Млякото се загрява и се пасира, за да се образува пяна.
5
Капучино от тиква 5
Накрая супата се подправя със сол, черен пипер и лют сос. Сипва се в стъклени чаши или купички и се гарнира с пяната и наситнените ядки.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

15.05.2014
За нас вкъщи супата си беше достатъчно пикантна и без добавяне на лютив сос. Другото което неможах да намеря са белени тиквени семки. Затова ги замених със слайс бекон печен във фурната докато стане много хрупкав и след това го накълцах на ситно. Комбинацията от тиква и бекон се оказа много добра и на всички се хареса.
4.
Изпрати
лично съобщение

02.02.2014
яко
3.
Изпрати
лично съобщение

13.01.2014
вкусна и полезна супа
2.
Изпрати
лично съобщение

15.05.2014
става вместо белени тиквени семки да се сложи бекон
1.
Изпрати
лично съобщение

15.05.2014
интересна идея супата е страхотна
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


102 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: