Капустняк - зелева чорба със свинско по украински

Източник: Бон Апети
Дата: 13.12.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250-300 г свинско месо
2 с. л. брашно
4-5 стръка магданоз
1 глава лук
2 скилидки чесън
2 картофа
2 моркова
3 корена магданоз
50 г масло
250-300 г кисело зеле
заквасена сметана за гарниране


Начин на приготвяне:
1
Капустняк - зелева чорба със свинско по украински
Месото се поставя в тенджера, залива се с 1 1/2 л студена вода, посолява се и се сварява. Зелето се нарязва на ивици, слага се в тенджера, налива се 1 к. ч. вода и се задушава, докато водата се изпари.
2
Капустняк - зелева чорба със свинско по украински 2
Морковите и лукът се нарязват наситно и се запържват в предварително загрятото масло.
3
Капустняк - зелева чорба със свинско по украински 3
Корените от магданоз се остъргват и измиват. Нарязват се на колелца, поставят се при омекналите моркови и лук и се задушават 1 минута. След това се поръсва брашното и зеленчуците се запържват за около минута.
4
Капустняк - зелева чорба със свинско по украински 4
Добавят се наситнените скилидки чесън, налива се 1 ч. ч. гореща вода и щом кипне, се изсипва при задушеното зеле. Налива се почти целият месен бульон, кипва се и ври 15 минути.
5
Капустняк - зелева чорба със свинско по украински 5
След това се прибавят нарязаните на кубчета картофи. Супата се посолява и ври още 15 минути.
6
Капустняк - зелева чорба със свинско по украински 6
Сервира се, като във всяка порция се слага парче месо, поръсва се с наситнен магданоз и се налива чорбата. Гарнира се със сметана.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: