Карамелен боб с бира

Дата: 05.10.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 консерви червен боб (от 400 г)
50 г целина (глава)
1 глава лук
2 скилидки чесън
200 г домати от консерва
1 ч. ч. тъмна бира
2 с. л. зехтин
1 с. л. лют червен пипер
1 с. л. мед
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Карамелен боб с бира
Зехтинът се загрява в съд с дебело дъно и в него се запържват наситнените лук, чесън и целина.

 


2
Карамелен боб с бира 2
След като зеленчуците омекнат, се запържва и бобът, предварително отцеден.

 


3
Карамелен боб с бира 3
Когато бобът започне да залепва за дъното на съда, се налива бира, изсипват се доматите и се слага медът. Овкусява се с лютия пипер, сол и черен пипер и се оставя се да къкри на слаб огън 15 минути или докато изври течността.

 


4
Карамелен боб с бира 4
След като се сгъсти (трябва да е като паста) се дърпа от котлона и се сервира.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


201 ДУШИ ОНЛАЙН
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
Марияна Павлова се регистрира в сайта.
Цветалина се регистрира в сайта.
Силвия коментира рецептата Пилешко с паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта