Карамелен чийзкейк

Дата: 07.01.2008
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
180 г какаови бисквити
1 ч. ч. захар
170 мл сметана
1 капсула ванилова есенция
5 яйца
30 мл сметана
150 г кафява захар
500 г сирене "Крема"
1/2 ч. л. сух джинджифил
1 с. л. захар
50-60 г орехови ядки
125 г краве масло
1 с. л. лимонов сок
 

Начин на приготвяне:
1
Карамелен чийзкейкБисквитите се смилат в блендер заедно с ореховите ядки и джинджифила.
2
Карамелен чийзкейк 2Маслото се разтопява и се смесва с натрошените бисквити.
3
Карамелен чийзкейк 3Сместа се изсипва в тава и се оставя в хладилник.
4
Карамелен чийзкейк 4Яйцата се разбиват с миксер, като се добавя кафявата захар.
5
Карамелен чийзкейк 5Сиренето и ваниловата есенция също се разбиват с миксер.
6
Карамелен чийзкейк 6Яйцата със захарта се смесват със сиренето и се добавя сметаната.
7
Карамелен чийзкейк 7Сместа се излива върху блата и тавата се поставя в умерено загрята фурна. Пече се 1 час на 160 градуса.
8
Карамелен чийзкейк 81 ч. ч. захар се смесва с 1/4 ч. ч. вода и лимонов сок и се загрява на котлон.
9
Карамелен чийзкейк 9Сметаната се добавя към потъмнялата захар и се оставя да ври 10 минути на слаб огън.
10
Карамелен чийзкейк 10Карамелизираната захар се излива върху готовия чийзкейк.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

19.07.2015
Много вкусен десерт.
2.
Изпрати
лично съобщение

21.04.2015
Благодаря за рецептата, получи се един много вкусен и красив чийзкейк!
1.
Изпрати
лично съобщение

03.01.2014
Става невероятно вкусно, но трябва да престои в хладилник поне 1 ден, за да се стегне глазурата.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


154 ДУШИ ОНЛАЙН
Irina Krasteva се регистрира в сайта.
Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта