Карамелен кекс "Пембертън"

Дата: 16.10.2008
Източник: Бон Апети
Карамелен кекс
 
Необходими продукти:
4 яйца
1 ч. л. сода бикарбонат
2 с. л. какао
3 с. л. кисело мляко
1/2 чаша "Кока–Кола"
3/4 ч. ч. захар (100 г)
1 ч. ч. брашно
1 ч. ч. орехови ядки
125 г масло
захар за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Карамелен кекс Ореховите ядки се смилат и се поръсват със захар.
2
Карамелен кекс Маслото се разтопява 30-50 секунди във фурна.
3
Карамелен кекс Яйцата се разбиват с миксер на ниски обороти, които след това се увеличават.
4
Карамелен кекс Сипва се разтопеното масло, бърка се, докато сместа стане на крем, след което се добавя 3/4 ч. ч. захар.

5
Карамелен кекс Брашното се пресява върху хартия за печене и се смесва с пресятото какао.
6
Карамелен кекс Киселото мляко се разбърква със содата.
7
Карамелен кекс Прибавят се разбитите яйца и пресятата смес от какао и брашно и се разбърква.
8
Карамелен кекс Сипва се 1/2 чаша "Кока–Кола".
9
Карамелен кекс Полученото тесто се излива в намаслена със студено твърдо масло и покрита с хартия за печене тава. Изпича се във фурна на 160 градуса за 50-60 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


317 ДУШИ ОНЛАЙН
Reni Khan се регистрира в сайта.
Vasilena Vasileva се регистрира в сайта.
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта