Карамелен орехов сладолед с фламбирани праскови

Вкусен сладолед с основа от смлени карамелизирани орехови ядки, кисело мляко и сметана
Източник: Бон Апети
Дата: 06.09.2006
Карамелен орехов сладолед с фламбирани праскови
 
Необходими продукти:
1/2 кофичка кисело мляко
2–3 с. л. кафява захар
30 г краве масло
50 мл бърбън
2–3 праскови
2 с. л. краве масло (30 г)
3 с. л. готварска сметана
1 ч. ч. кафява захар
1 ч. ч. орехови ядки
1 капсула ванилова есенция (2 пакетчета на прах)
1 ч. ч. захар
1 1/2 ч. ч. готварска сметана
малини за декорация


Начин на приготвяне:
1
Карамелен орехов сладолед с фламбирани праскови
Сладоледът се приготвя, като сметаната се загрява със захарта, докато се разтвори. Ароматизира се с ванилова есенция и след като се охлади, се разбива 3–4 минути заедно с киселото мляко.
2
Карамелен орехов сладолед с фламбирани праскови 2
Орехите, маслото и кафявата захар се поставят в загрята тенджера. Щом маслото и захарта се разтопят, съдът се оттегля от котлона, налива се сметаната и се разбърква върху загретия котлон.
3
Карамелен орехов сладолед с фламбирани праскови 3
Карамелизираните ядки се разпределят върху намаслен лист алуминиево фолио, оставят се да се охладят и се смилат. Прибавят се към млечната смес, разбърква се и се замразява за 5–6 часа, като на 2–3 часа се разбърква.
4
Карамелен орехов сладолед с фламбирани праскови 4
Захарта се разтопява в маслото и се добавят нарязаните на четвъртинки праскови. Разбъркват се и се пържат кратко.
5
Карамелен орехов сладолед с фламбирани праскови 5
Излива се сгорещеният бърбън, пали се и след като пламъкът изгасне, се изваждат.
6
Карамелен орехов сладолед с фламбирани праскови 6
При сервиране сладоледът се гарнира с прасковите и малините.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


110 ДУШИ ОНЛАЙН
Мария Големанова се регистрира в сайта.
annakamalieva се регистрира в сайта.
bibi се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: