Карамелен сладкиш

Дата: 04.12.2015
Източник: Мария
ТИТЛА: Чирак
Карамелен сладкиш
 
Необходими продукти:
за крема:
800 мл прясно мляко
6 яйца
1 ч. ч. захар
1 ванилия
за тестото:
1 яйце
1 ч. ч. брашно
1/2 ч. ч. захар
100 мл олио
1 бакпулвер
1 ванилия
2 ч. л. какао
за карамела:
10 с. л. захар

Начин на приготвяне:
1
Разтопявате 10 с. л. захар до получаване на карамел и го изсипвате във форма за кекс или в тавичка, в която ще печете сладкиша.
2
Яйцата и захарта за крема се разбиват, докато захарта се разтвори. Прибавят се млякото и ванилията и се разбърква добре. Получената смес се изсипва върху карамела.

3
Яйцата и захарта за блата се разбиват в купа, докато захарта се разтвори напълно. Прибавят се останалите продукти за блата и се разбърква. С помощта на лъжица разпределете гъстото тесто в карамелено-яйчената смес.

4
Формата за печене се поставя в тавичка, пълна със студена вода. Сладкишът се пече 1 час в загрята на 180 градуса фурна.




Съвет:
След като сладкишът изстине, се обръща върху чиния (или поднос), за да се напои с карамел.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


158 ДУШИ ОНЛАЙН
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта