Карамелена крем пита

Дата: 12.12.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
450 г брашно
2 яйца
1 ч. ч. прясно мляко
1 щипка сол
брашно за разточване
200 г краве масло за намазване
за крема:
4 жълтъка
250 г захар
250 мл прясно мляко
250 мл животинска сметана
1 с. л. царевично нишесте
1 с. л. брашно
30 мл бренди
 

Начин на приготвяне:
1
Карамелена крем пита
За тестото в купа се смесват брашното, солта, прясно мляко (хладко) и разбитите яйца. Замесва се гладко тесто, ако е нужно се добавя още брашно.

 


2
Карамелена крем пита 2
От тестото се оформят 18 малки топки, намазват се с разтопено масло и се оставят на топло за 30 минути.

 


3
Карамелена крем пита 3
Захарта за крема се карамелизира, докато стане кехлибарена. Налива се брендито.

 


4
Карамелена крем пита 4
След като алкохолът се изпари, се наливат прясното мляко и сметаната, загряват се добре.

 


5
Карамелена крем пита 5
Жълтъците се смесват с брашното и царевичното нишесте.

 


6
Карамелена крем пита 6
Горещата карамелена смес се налива постепенно към жълтъците, за да се темперират. Сместа се прехвърля отново в съда за готвене и се оставя да кипне за кратко, докато се сгъсти. След това се отстранява от огъня и се оставя да се охлади, покрита с фолио за свежо съхранение, за да не хваща кремът кора.

 


7
Карамелена крем пита 7
От тестените топки се разточват тънки кръгли кори с диаметър около 17 см. Три по три се слепват, като всяка се намазва с разтопено масло. Последната не се намазва. Така се образуват 6 купчинки.

 


8
Карамелена крем пита 8
Тези купчинки се разточват с големината на тавата за печене (квардратната керамична), като краищата се изрязват.

 


9
Карамелена крем пита 9
Тавата се намазва с масло, слага се първата кора, намазва се с масло, следва втората кора, отново масло и третата кора, върху която се излива кремът.

 


10
Карамелена крем пита 10
Отгоре се поставят следващите тестени кори, като отново се редуват с масло. Завършва се с масло.

 


11
Карамелена крем пита 11
Пече се в загрята на 180 градуса фурна за около 50 минути. По желание питата се поднася поръсена с пудра захар


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

03.10.2013
много вкусно се получи, само че аз имах известни затруднения с разточването, но за всичко си трябва практика :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


157 ДУШИ ОНЛАЙН
Деси коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
Anny Grigorova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта