Карамелена торта

Дата: 27.09.2011
Източник: Бон Апети
Карамелена торта
 
Необходими продукти:
1 л прясно мляко
8 яйца
250 г захар
2 ванилии
за джинджифиловата бисквитка:
2 с. л. краве масло
3 с. л. пудра захар
2 с. л. нарязан шам-фъстък
1 с. л. брашно
1 с. л. вода
1 щипка сол
2 щипка джинджифил на прах
 

Начин на приготвяне:
1
Карамелена торта
70 г от захарта се слага в тава и се разтопяват на котлона до получаване на карамел. Отставя се да изстине.


2
Карамелена торта 2
Останалата захар се разбива с яйцата и ванилията. Прибавя се млякото и се разбърква. Прецежда се, за да не остане неразбит белтък. Изсипва се в тава и се пече на водана баня в загрята на 160 градуса фурна за 40 минути.


3
Карамелена торта 3
Маслото, захарта и водата за бисквитата се поставят в касерола на огъня, докато сместа се разтопи.


4
Карамелена торта 4
Към нея се прибавят джинджифила, брашното, солта и шам-фъстъка.


5
Карамелена торта 5
Получената лепкава смес се намазва върху хартия за печене, слага се в тава и се пече в загрята на 180 градуса фурна за 6 минути.


6
Карамелена торта 6
Още топла, бисквитата се начупва и парчетата се нагъват в произволни форми. Когато карамелът изстине се разрязва и се украсява с бисквитки.

 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта