Карамелени банички с банани

Дата: 06.10.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 1/2 пакет фини точени кори
250 г краве масло
1 ч. ч. бяла захар
1 ч. ч. заквасена сметана за гарниране
пудра захар за поръсване
за банановата плънка:
6 банана (твърди)
3 с. л. краве масло
1 шушулка ванилия
1/2 ч. ч. кафява захар
за карамеления сос:
1 ч. ч. бяла захар
2/3 ч. ч. животинска сметана
сокът от 1/2 лайм

Начин на приготвяне:
1
Карамелени банички с банани
Маслото за банановата плънка се разтопява в касерола. Слагат се зрънцата от шушулката ванилия, съвсем леко се запържват – за около минута. Добавят се бананите, предварително обелени и нарязани на шайби.

 


2
Карамелени банички с банани 2
Пържат се около минута, сипва се кафявата захар, разбърква се и, когато захарта се разтопи, съдът се дърпа от котлона. Охлажда се и се прибира в хладилник. (Може да я направите от предния ден.)

 


3
Карамелени банички с банани 3
В касерола се сипва захарта за карамеления сос и се оставя да се карамелизира. Налива се сметаната и след като захарта се разтвори, се добавя сокът от лайм. Карамеленият сос се оставя да се охлади на стайна температура.

 


4
Карамелени банички с банани 4
Маслото за баничките се разтопява. На плот се поставя една кора. Намазва се с масло и се поръсва със захар. Отгоре се слага втора кора и пак се слагат масло и захар. Така се слагат още 2 кори, като четвъртата се намазва само с масло.

 


5
Карамелени банички с банани 5
Разрязва се на 3 по дължина, на ленти с широчина около 5 пръста.

 


6
Карамелени банички с банани 6
В долната част на всяка се слага от карамеления сос, а върху него - от сместа с бананите.

 


7
Карамелени банички с банани 7
Оформя се като триъгълник, като първо се завива на ляво, после надясно. Така докато свърши кората. Така се правят всички кори и плънка, до изчерпване на продуктите. Готовите банички се покриват с кърпа, за да не съхнат, докато завиете всички.

 


8
Карамелени банички с банани 8
Подреждат се в тава, покрита с хартия за печене, намазват се с останалото разтопено масло. Пекат се в загрята фурна на 220 градуса фурна, с вентилатор, за 15–20 минути.

 


9
Карамелени банички с банани 9
Сервират се поръсени с пудра захар и гарнирани със заквасена сметана.

 


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

08.08.2013
Най-хубавата рецепта, която съм готвила с банани. Проблемът при мен е, че всеки път, когато слагам лайма сметаната ми се пресича, но си я прецеждам и стават супер.
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
dim_kolev2002@abv.bg
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта