Карамелени спирали

Интересна идея за оригинална декорация на вашия десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 25.02.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г кристална захар


Начин на приготвяне:
1
Карамелени спирали
Захарта се изсипва в подходящ съд. Добавят се няколко супени лъжици вода.
2
Карамелени спирали 2
Съдът се оставя върху загрят котлон, до карамелизиране на течността, без бъркане.
3
Карамелени спирали 3
Съдът се оттегля от огъня. Карамелът се охлажда закратко, докато добие консистенция на леко течен мед.
4
Карамелени спирали 4
С помощта на лъжица, карамелът се излива на тънка струйка, с кръгови движения, около хартиен конус, облечен с алуминиево фолио, като се започне от долната, по-тънка част на конуса.
5
Карамелени спирали 5
Получената спирала се изнизва внимателно от конуса.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

01.03.2014
Много важно е, за да се получат тънки спиралки да държите дясната ръка с лъжицата по-високо и от тази височина да се \"точи\" карамела върху конуса, който се \"върти\" с лявата страна. Карамелът трябва да не е прекалено горещ, но не и изстинал. А за да не се горим - може да се използват латексови ръкавици от аптеката. За по-напреднали - това упражнение може да се направи и без конус, също с пръчка или на топка.
4.
Изпрати
лично съобщение

27.02.2014
Отне ми повечко време докато схвана номера,но се получиха няколко красиви спирали
3.
Изпрати
лично съобщение

25.02.2014
Самите спирали се получават малко трудно,но за сметка на това са много ефектни :)
2.
Изпрати
лично съобщение

27.02.2014
Пробвах и получих няколко сполучливи спирали.
1.
Изпрати
лично съобщение

26.02.2014
Много важно: карамелът може да причини тежки изгаряния. Внимателно :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: