Карамелени ябълки с ориз

Дата: 24.12.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
5 ябълки
150 г бисерен ориз
200 г захар
3 сушени сини сливи
3 сушени смокини
50 г орехи
30 г бадеми
30 г бели стафиди
30 г сушени ябълки
1 ванилия
1/4 ч. л. канела
1 щипка карамфил
1 щипка джинджифил
 

Начин на приготвяне:
1
Карамелени ябълки с оризСушените сливи, смокините, ябълките и стафидите се нарязват наситно.



2
Карамелени ябълки с ориз 2Ядките се накълцват.
3
Карамелени ябълки с ориз 3Оризът се измива и се сварява в 300 мл вода. Прибавят се плодовете и ядките. Ароматизира се с карамфила, канелата и джинджифила, 30 г захар и се разбърква.
4
Карамелени ябълки с ориз 4Ябълките се измиват и от страната на дръжката се режат капачета. Издълбават се внимателно с лъжица. Пълнят се със сместа.
5
Карамелени ябълки с ориз 5Напълнените ябълки се затварят с капачета, подреждат се в тенджера и се оставят да се готвят на пара за около 5–10 минути.
6
Карамелени ябълки с ориз 6Останалата захар се карамелизира, дърпа се от котлона, разрежда се с 1/2 ч. ч. вода и се връща обратно на огъня, докато карамелът се разтопи. Овкусява се с ванилията и с този сос се заливат ябълките.
7
Карамелени ябълки с ориз 7Оставят се да се охладят и се поднасят.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


464 ДУШИ ОНЛАЙН
Ради Стоева се регистрира в сайта.
Irina Krasteva се регистрира в сайта.
Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта