Карамелизирани макарони

Дата: 19.12.2015
Източник: ива
ТИТЛА: Чирак
Карамелизирани макарони
 
Необходими продукти:
1 л прясно мляко
500 г захар
5 яйца
1 ванилия
400 г макарони
125 г краве масло
 

Начин на приготвяне:
1
Сварявате макароните и ги отцеждате от водата.
2
Разбийте яйцата със захарта и към тях прибавете млякото, около 400 г захар и ванилията.
3
Карамелизирайте останалата захар и я прехвърлете в тавата, в която ще печете макароните.
4
Изсипете сварените макарони и ги разбъркайте с нарязаното на парченца масло.
5
Отгоре налейте млечната смес и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато макароните се сгъстят и придобият карамелен цвят.
6
Оставете готовите макарони за няколко часа в хладилник, за да стегнат.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта