Карай мург хуриали (Пилешко с кашу и домати)

Дата: 08.04.2006
Източник: Бон Апети
Карай мург хуриали (Пилешко с кашу и домати)
 
Необходими продукти:
180 г пилешко филе
1 с. л. гарам масала (къри)
3 с. л. готварска сметана
1 стрък джоджен
4-5 стръка магданоз
2 домата
2 червени чушки
2 скилидки чесън
60 мл прясно мляко
60 г краве масло
100 г сурово кашу
1 ч. л. куркума
 

Начин на приготвяне:
1
Карай мург хуриали (Пилешко с кашу и домати)Кашуто се смесва с прясното мляко и се смила в блендер до получаване на еднородна каша.
2
Карай мург хуриали (Пилешко с кашу и домати) 2Пилешкото филе се нарязва на късове и 1/3 от тях се смилат на кайма. Лукът се нарязва на полумесеци, чушките, доматите, скилидките чесън – наедро.
3
Карай мург хуриали (Пилешко с кашу и домати) 3Лукът и чесънът се запържват за кратко в предварително разтопеното масло. Добавят се доматите и чушките и след минута се изсипват кубчетата месо. Овкусява се с подправките.
4
Карай мург хуриали (Пилешко с кашу и домати) 4Добавят се кашата от кашу и мляко, каймата, нарязаните джоджен и магданоз. Накрая се налива сметаната и се разбърква. Ястието се оставя за кратко на огъня, след което е готово за консумация.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


195 ДУШИ ОНЛАЙН
Полина Петрова се регистрира в сайта.
Nikolay Djagalski се регистрира в сайта.
Деси коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта