Карфиол на скара

Поднасяме го с вкусен сос
Източник: Бон Апети
Дата: 04.09.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 малки глави карфиол
1/2 ч. л. пушен червен пипер
1 щипка чили на прах
1 лайм
1 с. л. мед
2 с. л. зехтин (+ за намазване)
сол и черен пипер на вкус

за соса:
150 г майонеза
50 г кисело мляко
1 ч. л. къри на прах
1 скилидка чесън
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Карфиол на скара
Карфиолът се почиства от листата. Всяка глава се реже на дебели филии, заедно с кочана и се намазва със зехтин.
2
Карфиол на скара 2
Парчетата карфиол се готвят на скара, докато омекнат.
3
Карфиол на скара 3
В купа се смесват сокът и кората от лайма, медът, чилито, пушеният червен пипер, сол и черен пипер на вкус и зехтинът.

4
Карфиол на скара 4
Парчетата карфиол се мажат с тази смес, докато са още на скарата.
5
Карфиол на скара 5
Сосът се приготвя като чесънът се смачква с малко сол и се смесва с киселото мляко, майонезата, кърито, сол и черен пипер на вкус.
6
Карфиол на скара 6
Карфиолът се поднася със соса. По желание се поръсва с магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

12.09.2015
Паниран съм правил...на скара все още не...но скоро ще пробвам...
1.
Изпрати
лично съобщение

04.09.2015
Ще се пробва. Правила съм го на тиган като запичам малки розички от карфиола, но ще пробвам и така на скара
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


100 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: