Карфиол по манджурски

Дата: 16.10.2008
Източник: Бон Апети
Карфиол по манджурски
 
Необходими продукти:
1 глава карфиол
магданоз за поръсване
лимонов сок и сол на вкус
1-2 капки сладкарска боя
1/2 ч. л. сух джинджифил
1 с. л. пшеничено нишесте
1 люта чушка
1 глава лук
2 скилидки чесън
олио за пържене
1/2 ч. л. куркума
1/2 ч. л. лют пипер
1/2 ч. л. чесън на прах
1 ч. л. сол
1 ч. л. бакпулвер
1-2 ч. л. пшеничено брашно
2 с. л. нишесте
олио за пържене
 

Начин на приготвяне:
1
Карфиол по манджурскиКарфиолът се почиства и се разделя на розички.
2
Карфиол по манджурски 2Брашното се смесва в купа с нишестето, бакпулвера, чесъна на прах, пипера и солта.
3
Карфиол по манджурски 3Прибавят се куркума и вода и се разбърква.
4
Карфиол по манджурски 4Розичките карфиол се овалват в получената смес и се изпържват.
5
Карфиол по манджурски 5Панираният карфиол се отцежда върху салфетка.
6
Карфиол по манджурски 6Лукът и чесънът се нарязват наситно и се запържват в олио.
7
Карфиол по манджурски 7Добавят се нарязаната наситно люта чушка и джинджифилът.
8
Карфиол по манджурски 8Сипва се студена вода и се слага пшениченото нишесте.
9
Карфиол по манджурски 9Капват се сладкарската боя и лимоновият сок и се разбърква.
10
Карфиол по манджурски 10Карфиолът се залива със соса и се поръсва с нарязания наситно магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


282 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта