Карфиол с червена леща и картофено ветрило

Източник: Бон Апети
Дата: 15.11.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500-600 г карфиол
2 твърдо сварени яйца
4-5 стръка магданоз
1 филия хляб
1 с. л. маргарин
1 печена чушка
1 глава лук
1 домат
1 ч. ч. червена леща
2 с. л. зехтин
1 ч. л. балсамов оцет
1 ч. л. захар
1/2 ч. л. чубрица
1/2 ч. л. червен пипер
1 щипка кимион
3 картофа
4-5 стръка магданоз
4-5 стръка копър
1 с. л. пълномаслен маргарин


Начин на приготвяне:
1
Карфиол с червена леща и картофено ветрило
Червената леща се сварява, след което се отцежда от водата.
2
Карфиол с червена леща и картофено ветрило 2
Лукът се нарязва наедро и се запържва в тенджера с предварително загретия зехтин за 8-10 минути на умерен огън. В края се налива балсамовият оцет и се поръсва със захар, чубрица, червен пипер, сол и кимион.
3
Карфиол с червена леща и картофено ветрило 3
В тенджерата при лука се прибавят отцедената леща, обеленият и нарязан на кубчета домат и нарязаната надребно чушка. Разбърква се.
4
Карфиол с червена леща и картофено ветрило 4
Картофите се обелват и се нарязват на тънки колелца. Колелцата се подреждат като ветрила и внимателно се поставят в предварително намазан с пълномаслен маргарин тиган.
5
Карфиол с червена леща и картофено ветрило 5
Пържат се на слаб огън 5-8 минути, като в началото на пърженето се обливат с разтопения в тигана маргарин. След това внимателно се обръщат и се пържат и от другата страна. Поръсват се с наситнен магданоз и копър.
6
Карфиол с червена леща и картофено ветрило 6
Карфиолът се накъсва на розички и се бланшира във вряща, подсолена вода за 2-3 минути.
7
Карфиол с червена леща и картофено ветрило 7
Средата на филия хляб се натрошава и се запържва в предварително загретия маргарин до златисто. Добавят се бланшираните розички карфиол, запържват се за 30 секунди, посоляват се и тиганът се оттегля от котлона.
8
Карфиол с червена леща и картофено ветрило 8
Жълтъците се слагат в купа и се намачкват с наситнения магданоз.
9
Карфиол с червена леща и картофено ветрило 9
Специалитетът се сервира, като лещата се оформя с метален пръстен, отстрани се поставя по едно картофено ветрило и се нареждат розички карфиол, които се поръсват с овкусените жълтъци.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: