Карфиол с мус от миди

Дата: 25.10.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400-500 г карфиол
2-3 с. л. зехтин
бялата част на 1 стрък праз
1 шепа пресен спанак
1 резене
бял пипер на вкус
2 щипки шафран
2 капки сос "Табаско"
1/2 ч. л. сол
1 с. л. сос "Уорчестър"
3-4 стръка копър
3-4 стръка магданоз
1 яйце
200 мл готварска сметана
200 г замразени мидени ядки
сокът от 1/2 лимон
 

Начин на приготвяне:
1
Карфиол с мус от мидиКарфиолът се накъсва на малки розички. Те се поставят в тенджера с гореща, подсолена вода и се сваряват. След това няколко от розичките се запазват за декорация, останалите се разпределят в малки купички.
2
Карфиол с мус от миди 2В подходящ съд се слагат замразените мидени ядки, подправят се със сол, шафран, копър, магданоз, сос "Уорчестър" и бял пипер, добавят се готварската сметана, сосът "Табаско" и яйцето и се пюрират.
3
Карфиол с мус от миди 3Мусът се сипва върху карфиола в купичките. Пече се в предварително загрята на 160 градуса фурна около 30-40 минути.
4
Карфиол с мус от миди 4Резенето се нарязва на полумесеци, празът - на тънки пръчици. Запържват се за кратко в предварително загретия зехтин, посоляват се и се поливат с лимонов сок.
5
Карфиол с мус от миди 5Мусът се отделя от стените на купичката с нож и се поставя в порционна чиния. Декорира се със сварени розички карфиол, а като гарнитура се поднасят сотираните зеленчуци и нарязаният на ивици спанак.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


101 ДУШИ ОНЛАЙН
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта