Карфиол с тахан

Източник: Бон Апети
Дата: 11.12.2003
Карфиол с тахан
 
Необходими продукти:
1 глава карфиол (500 г)
2-3 стръка магданоз
1 к. ч. сусамов тахан
сок от 1 лимон
2 скилидки чесън
1/4 ч. л. кимион
чили сос на вкус


Начин на приготвяне:
1
Карфиол с тахан
Карфиолът се накъсва на розички, сварява се в подсолена вода на тих огън за 7-8 минути и се отцежда.
2
Карфиол с тахан 2
Заливката се приготвя, като в купичка се разбъркват лимоновият сок и сусамовият тахан и се добавят счуканият чесън и кимионът. Овкусява се с чили соса, след което се излива върху карфиола и отгоре се поръсва с накълцания магданоз. Салатата се сервира охладена.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

14.11.2016
Интересен вкус, но едва ли ще да го повторим.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


150 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: