Карфиолена супа с овес

Дата: 19.02.2004
Източник: Бон Апети
Карфиолена супа с овес
 
Необходими продукти:
1/2 кг замразен карфиол
1/2 ч. л. кимион
1 ч. ч. овесени ядки
1 ч. л. къри
1 ч. л. синапено семе
6 с. л. олио
1 с. л. брашно
1 с. л. доматено пюре
1 скилидка чесън
1 морков
2 стръка праз лук
2 кубчета бульон
5 с. л. кисело мляко за застройка
 

Начин на приготвяне:
1
Карфиолена супа с овесСинапът, кърито и кимионът се запичат за 1/2 минута на сух тиган. Налива се олиото, добавя се нарязаният наситно праз и се поръсва с брашното. Запържва се около 1/2 минута, залива се с 1 1/2 л вода и се натрошава бульонът.
2
Карфиолена супа с овес 2Прибавят се нарязаните моркови и накълцаният чесън и се вари около 15 минути. Слагат се замразеният карфиол и разреденото в 2-3 с. л. вода доматено пюре и се оставя да ври 5 минути.
3
Карфиолена супа с овес 3Добавя се овесът и варенето продължава още 2-3 минути. По желание супата може да се застрои с кисело мляко и да се подправи с лют пипер.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
Кремена коментира рецептата Фиш енд чипс 2
Mariyana Petrova коментира рецептата Яйце в облак
Силвия коментира рецептата Кюфтета по чирпански
Силвия се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта