Карфиолена супа

Дата: 08.12.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г карфиол
1,5 л зеленчуков бульон
2 картофа
2 скилидки чесън
40 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус
за гарниране:
200 г карфиол
1 глава лук
2 бели земела
1 стрък розмарин
40 мл зехтин
50 г сурови небелени лешници
кората от 1 лимон
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Карфиолена супаКарфиолът се разделя на розички и се запържва в зехтина, заедно с наситнения чесън.
2
Карфиолена супа 2Налива се бульонът, добавят се нарязаните на кубчета картофи, овкусява се със сол и черен пипер и се готви, докато зеленчуците омекнат.
3
Карфиолена супа 3След това супата се пасира. Ако има нужда се налива още вода, до получаване на желаната консистенция.
4
Карфиолена супа 4Карфиолът за гарниране се разделя на розички и се слага в тава. Лукът се нарязва на полумесеци, хлябът – на кубчета, а лешниците се счукват в хаванче. Лукът, хлябът и лешниците се добавят към карфиола, посоляват се, поливат се със зехтина, разбъркват се и се пекат около 15 минути в загрята на 180 градуса фурна, като се разбъркват периодично.
5
Карфиолена супа 5След това се изваждат от фурната и се овкусяват с наситнения розмарин и настърганата лимонова кора.
6
Карфиолена супа 6Супата се гарнира с тях и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

13.10.2016
Много вкусно се получи.
5.
Изпрати
лично съобщение

13.02.2015
Стана ни любима ,вече три пъти я правих,въпреки ,че не винаги имам време за украсата ...
4.
Изпрати
лично съобщение

11.12.2014
Невероятно вкусна!Ще присъства често на трапезата.
3.
Изпрати
лично съобщение

09.12.2014
Крутоните са истинско попадение,много ми харесаха.
2.
Изпрати
лично съобщение

08.12.2014
ок
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


148 ДУШИ ОНЛАЙН
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
Roberta Georgieva се регистрира в сайта.
Малинка коментира рецептата Захарен пирог
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта