Карфиолени кюфтета

Дата: 08.10.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 глава карфиол (около 1,4 кг)
4 с. л. брашно
2 скилидки чесън
2 яйца (размер L)
150 г краве сирене
1 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене
за соса:
400 г домати на кубчета от консерва
2 скилидки чесън
1 с. л. олио
1/2 с. л. захар
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Карфиолени кюфтетаКарфиолът се разделя на малки розички, които се готвят на пара, докато омекнат. Потапят се в ледено студена вода, след това се отцеждат хубаво.
2
Карфиолени кюфтета 2Карфиолът и се нарязва наситно, смесва се с натрошеното сирене, накълцания чесън и ситно нарязания магданоз. Прибавят се яйцата, брашното, сол и пипер на вкус. Трябва да се получи гъста смес, ако е необходимо, се добавя още брашно.
3
Карфиолени кюфтета 3Оформят се кюфтета с помщта на ринг, които се пържат в тиган със сгорещеното олио. След това се поставят върху кухненска салфетка.
4
Карфиолени кюфтета 4През това време се приготвя доматеният сос. Скилидките чесън се запържват в олиото закратко. Наливат се доматите и се варят 10 минути на слаб огън. Подправя се със сол и черен пипер и ако има нужда малко захар.
5
Карфиолени кюфтета 5Кюфтетата се поднасят със соса. По желание може да украсите порциите с пържен магданоз.

Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

14.05.2015
Трудоемка ми беше рецептата, може би, защото работих със замразен карфиол. Трябваше на два пъти да го готвя на пара, след което да го изцедя отне доста време. При мен брашното беше 6 лъжици и в соса накрая сложих магданоз. Станаха приятни кюфтета, като се има предвид, че не обичам карфиол. Мъжът ми ги хареса :)
10.
Изпрати
лично съобщение

09.12.2013
Вкусна и лека рецепта . Обичам карфиола и го ползвам често .
9.
Изпрати
лично съобщение

31.10.2013
Приготвих кюфтетата по посочената рецепта,като добавих от мен праз лук и куркума .Станаха невероятно вкусни !
8.
Изпрати
лично съобщение

30.10.2013
чудесно ястие за любители на есенни зеленчуци
7.
Изпрати
лично съобщение

19.10.2013
аз ги овалях в царевичен корнфлеикс,капнах им по няколко капки ексра върджин зехтин и ги опекох в керамична тавичка-станаха безумно хрупкави!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта