Карфиолени тулумби

Дата: 26.10.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 глава карфиол
100 г топено сирене
80 г кашкавал
4 белтъка
3 с. л. краве масло
сол на вкус
за соса:
200 г заквасена сметана
200 г кисело мляко
2 с. л. зехтин „Екстра върджин“
1 с. л. подправка „Рас ел ханут“
 

Начин на приготвяне:
1
Карфиолени тулумбиКарфиолът се накъсва на розички и се задушава под капак с маслото и 50 мл вода, докато омекне.
2
Карфиолени тулумби 2Прехвърля се в блендер, добавят се сиренето и настърганият кашкавал и се овкусява се със сол. Смила се. Оставя се да се охлади.
3
Карфиолени тулумби 3Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол и малко по малко се добавят към карфиолената смес.
4
Карфиолени тулумби 4Полученото „тесто“ се прехвърля в пош с нащърбен накрайник. В тава с незалепващо покритие се шприцоват тулумби.
5
Карфиолени тулумби 5Пекат се 12–15 минути в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор.
6
Карфиолени тулумби 6Киселото мляко се смесва със заквасената сметана, зехтина и подправката „Рас ел ханут“.
7
Карфиолени тулумби 7Карфиолените тулумби се поднасят със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

04.11.2016
Марияна, нашите също не станаха твърди. Следващият път може да намажеш хартията с олио, за да се отлепят по-лесно.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.10.2016
На вкус станаха страхотни, но ми се получиха меки и трудно ги отлепих от хартията за печене..... незнам защо
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта