Къри с бамя и грах

Дата: 23.12.2003
Източник: Бон Апети
Къри с бамя и грах
 
Необходими продукти:
250-300 г ориз
1/2 ч. л. кориандър
1/2 ч. л. кимион
1/2 ч. л. куркума
1 ч. л. сух магданоз
2-3 скилидки чесън
2-3 с. л. доматено пюре
1 корен джинджифил (колкото скилидка чесън) или 1/2
5 с. л. олио
1 глава кромид лук
400-500 г замразена бамя
400-500 г замразен грах
1/2 ч. л. семена от копър
 

Начин на приготвяне:
1
Къри с бамя и грахДжинджифилът и лукът се обелват и се нарязват наситно, a скилидките чесън - на филийки. Запържват се за 1-2 минути в сгорещеното олио, овкусяват се с куркумата, кимиона, кориандъра и семената от копъра и се пържат още половин минута.
2
Къри с бамя и грах 2Запръжката се прехвърля в тенджера и се налива вода, колкото да я покрие. Прибавят се грахът и бамята, долива се вода (без да ги покрива) и ври 20 минути. Щом зеленцуците омекнат, се налива разреденото с малко вода доматено пюре, посолява се, ври още 10 минути и се поръсва с магданоза.
3
Къри с бамя и грах 3Оризът се измива, залива се с вода, колкото да го покрие с два пръста, и се посолява. След като кипне, се похлупва и се вари на съвсем тих огън, за да може оризът да поеме напълно водата. След това се оттегля от котлона и се оставя под капак, докато стане пръхкав.
4
Къри с бамя и грах 4В чиния се оформя канапе от сварения ориз, около него се сипва къри с бамя и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта