Къри със свинско и тиква

Източник: Бон Апети
Дата: 18.02.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г свинско месо от бут
2 с. л. олио
1 ч. л. червена паста „Къри”
250 мл кокосово мляко
500 г тиква
1 с. л. рибен сос
1/2 с. л. кафява захар
1 ч. л. сух босилек
1 люта чушка


Начин на приготвяне:
1
Къри със свинско и тиква
Месото се нарязва на дребни парчета.
2
Къри със свинско и тиква 2
Червената паста „Къри“ се запържва в нагорещено олио.
3
Къри със свинско и тиква 3
Добавя се свинското месо, като се запържва от всички страни.
4
Къри със свинско и тиква 4
Сипват се кокосовото мляко и 50-100 мл топла вода. Подправя се със солта и се задушава около 20 минути.
5
Къри със свинско и тиква 5
Тиквата се обелва, нарязва се на кубчета и се слага при месото.
6
Къри със свинско и тиква 6
Вари се още 10-15 минути, след което се прибавят рибеният сос и захарта.
7
Къри със свинско и тиква 7
Ястието се поднася овкусено с лютата чушка и босилека.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: