Карибски пай с банани и кокос

ТИТЛА: Чирак
Дата: 13.08.2015
Карибски пай с банани и кокос
 
Необходими продукти:
за тестото:
200 г брашно
15 г какао
30 г краве масло
1 пакетче суха мая
100 мл прясно мляко
2 с. л. захар
сол
1 жълтък

за кокосовия крем:
1 шушулка ванилия
250 мл прясно мляко
250 мл кокосово мляко
100 г захар
4 жълтъка
2 с. л. брашно

за украса:
200 мл течна сметана
75 г захар
100 г кокосови стърготини
4 банана


Начин на приготвяне:
1
За тестото се смесва брашното с какаото и солта. Всичко се изсипва върху плота и се прави кладенче, в което се сипват млякото, маята, захарта, жълтъкът и маслото. Продуктите се смесват и постепенно се омесва тесто, което се слага в набрашнена купа, покрива се с прозрачно фолио и се оставя за 1 час на стайна температура, да втаса.
2
За кокосовия сладкарски крем в тенджерка се сипва прясното мляко, заедно с остърганата вътрешност на шушулката ванилия и половината захар. В купа се разбъркват жълтъците с малко студено кокосово мляко - останалото се добавя в тенджерката. Към жълтъците се добавя другата половина захар и брашното. Щом млякото заври, малко от него се добавя към сместа с жълтъци и се разбърква. Всичко се изсипва в тенджерата и се бърка около 5 минути, докато кремът се сгъсти. Готовият крем се сипва в широк и плитък съд, покрива се с прозрачно фолио и се оставя, да се охлади.
3
В тавичка, за 5 минути на 180 градуса, се запичат половината кокосови стърготини. Сметаната се разбива със захарта, докато стане пухкава и се прехвърля в пош с назъбен накрайник.
4
Тестото се разточва и се прехвърля в плоска кръгла форма или тавичка, предварително намазана с масло, като се надупчва. Отгоре се разпределя половината сладкарски крем. Паят се пече 20 минути на 180 градуса.
5
Бананите се нарязват на кръгчета и се подреждат върху изстиналия пай. Останалият кокосов крем се смесва със суровите кокосови стърготини и се разпределя върху бананите. От битата сметана, по края на пая, се оформят малки розички и една по-голяма - в средата. Накрая сладкишът се поръсва със запечените кокосови стърготини.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: