Карпачо от миди "Сен Жак"

Дата: 21.07.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 миди "Сен Жак"
1 с. л. балсамов оцет
2 с. л. зехтин
1 ч. л. черен хайвер за гарниране
6 стръка див лук
2 чери домати
2–3 листа рукула
4–5 листа зелена салата
4–5 листа червена маруля
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
1 с. л. балсамов оцет
2 с. л. зехтин
2–3 листа мента
2–3 листа босилек
2–3 капки зехтин от бял трюфел
 

Начин на приготвяне:
1
Карпачо от миди Мидите се мариноват в сместа от ментата, босилека, зехтина, балсамовия оцет, солта и черния пипер. След това оранжевата им част се отстранява, а останалата част се нарязва на тънки парченца.
2
Карпачо от миди Зехтинът и балсамовият оцет за дресинга се наливат в купичка, добавят се няколко капки зехтин от бял трюфел, посолява се на вкус и хубаво се разбърква.
3
Карпачо от миди Мидите се подреждат в чиния така, че да се получи кръгла тънка форма. Отстрани се слагат накъсани листа зелена салата и червена маруля, поръсват се с наситнена рукула, поставя се по един чери домат и се украсява с див лук. Върху мидите се слага по малко черен хайвер и всичко се полива с дресинга.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


122 ДУШИ ОНЛАЙН
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
Blue сготви Миш-маш
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта