Картофен огретен с гъби и праз лук

Дата: 11.01.2008
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600-700 г картофи
черен пипер и сол на вкус
2 щипки смляно индийско орехче
2-3 стръка копър
2-3 стръка магданоз
бялата част на 1 стрък праз лук
25 г масло
50 г кашкавал
200 г готварска сметана
250 г печурки
масло за намазване
 

Начин на приготвяне:
1
Картофен огретен с гъби и праз лукКартофите се обелват, нарязват се на колелца и се варят в подсолена вода до омекване.
2
Картофен огретен с гъби и праз лук 2След това се отцеждат и половината се изсипват в намаслена йенска тава.
3
Картофен огретен с гъби и праз лук 3Празът се нарязва наситно, а гъбите - на филии.
4
Картофен огретен с гъби и праз лук 4Гъбите се запичат в сух тиган.
5
Картофен огретен с гъби и праз лук 5След около 2 минути се добавят маслото и лукът.
6
Картофен огретен с гъби и праз лук 6Поръсват се с нарязаните наситно копър и магданоз.
7
Картофен огретен с гъби и праз лук 7Разбъркват се и се подправят със сол и черен пипер.
8
Картофен огретен с гъби и праз лук 8Получената смес се прехвърля върху картофите в йенския съд.
9
Картофен огретен с гъби и праз лук 9Покрива се с другата половина сварени картофи и се поръсва с индийското орехче.
10
Картофен огретен с гъби и праз лук 10Залива се със сметаната и се поръсва с настърган кашкавал. Ястието се пече до зачервяване.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Reni Khan коментира рецептата Свински пържоли на тиган
Иван Ангелов се регистрира в сайта.
Ели Лилова се регистрира в сайта.
Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта