Картофен огретен с риба тон

Дата: 17.12.2003
Източник: Бон Апети
Картофен огретен с риба тон
 
Необходими продукти:
1 кг картофи
сол и черен пипер на вкус
3-4 стръка копър
2-3 щипки индийско орече
2 с. л. брашно
50 г маргарин
1 голяма глава кромид лук
400 мл прясно мляко
2 консерви филе от риба тон (300 г)
кашкавал за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Картофен огретен с риба тонКартофите се нарязват на малки кубчета, поставят се в йенски съд и се заливат с 5-6 с. л. вода. Задушават се за 8-10 минути в микровълнова фурна на максимална мощност и се изцеждат.
2
Картофен огретен с риба тон 2В сгрятата мазнина за 1-2 минути се запържва нарязаният надребно лук. Добавя се брашното, разбърква се и се разрежда със студеното прясно мляко. Овкусява се с подправките и бъркането продължава на слаб огън, докато течността се редуцира и започне да се сгъстява. Прибавят се рибното филе и изцедените картофи, разбърква се.
3
Картофен огретен с риба тон 3Пече се 30-40 минути при температура 200 градуса. По желание може да се поръси с галета, а няколко минути преди да се извади от фурната, отгоре се настъргва кашкавал.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта