Картофен пай

Дата: 04.03.2005
Източник: Бон Апети
Картофен пай
 
Необходими продукти:
500 г брашно
5-6 с. л. захар за поръсване
1 щипка сол
80 г масло
100 г стафиди
200 г заквасена сметана
2 ябълки
кората от 1 портокал
кората от 1 лайм (зелен лимон)
кората от 1 лимон
1 кубче мая
2 яйца
3 сварени картофа
150 мл прясно мляко
125 г захар
2 ч. л. канела
 

Начин на приготвяне:
1
Картофен пайМаята се начупва, полива се с мляко и се разбърква, за да се разтвори. Изсипва се в брашното, поставят се сол и захар. Тестото се омесва, добавят се настърганите кори на лимоните и портокала. Втасва 1 1/2 ч.
2
Картофен пай 2Картофите се сваряват, настъргват се и се разбъркват с яйцата. Добавят се към втасалото тесто. Сместа се разпределя в покрита с хартия за печене форма (26 см диаметър). Втасва още 20 минути, след което се пече 15-20 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
3
Картофен пай 3Ябълките се обелват, нарязват се на кубчета и се запържват в разтопеното масло. Смесват се със стафидите.
4
Картофен пай 4Сервира се, като част от ябълките се разпределят в чиния, отгоре се поставя парче от пая, поръсва се с канелена захар, добавя се заквасена сметана.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта