Картофен щрудел с месо

Италианска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 06.06.2008
Картофен щрудел с месо
 
Необходими продукти:
100 г бекон
50 г сирене "Проволоне"
30 г краве масло
2-3 картофа
1 лист бутертесто
1/2 филия хляб
1 яйце
1 клонка мащерка
125 мл сметана
75 мл сирене "Проволоне"
30 г краве масло
черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Картофен щрудел с месо
Беконът се нарязва на кубчета и се запържва в масло.
2
Картофен щрудел с месо 2
Добавят се нарязаните на кубчета картофи и клонката мащерка.
3
Картофен щрудел с месо 3
От бутертестото се оформя квадратен лист.
4
Картофен щрудел с месо 4
В средата се поставя почистената от коричките филия хляб.
5
Картофен щрудел с месо 5
Филията се покрива с картофена смес и настъргано сирене, а тестото се намазва по краищата с разбито яйце.
6
Картофен щрудел с месо 6
Завива се на пакет, който се поставя върху готварска хартия в тава и се намазва с яйце.
7
Картофен щрудел с месо 7
Пече се около 30 минути в загрята на 200 градуса фурна. Готовият щрудел се нарязва на парчета.
8
Картофен щрудел с месо 8
Сметаната за фондюто се кипва на бавен огън и в нея се слагат маслото и настърганото сирене.
9
Картофен щрудел с месо 9
Овкусява се с черен пипер и се сипва в порционна чиния. Поднася се с парчетата картофен щрудел.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: