Картофена чорба с печен лук

Източник: Бон Апети
Дата: 21.10.2003
Картофена чорба с печен лук
 
Необходими продукти:
3 картофа (600-700 г)
1 морков
1 глава кромид лук
1 резен целина
50 г фиде
6 с. л. олио
2 с. л. оцет
3-4 скилидки чесън
1-2 стръка целина
1 ч. л. мащерка



Начин на приготвяне:
1
Картофена чорба с печен лук
Чесънът се запича на сух тиган заедно с обелките за 10-15 минути.
2
Картофена чорба с печен лук 2
Лукът, целината и морковите се режат наситно и се сваряват заедно с 3 с. л. олио за 10 минути в подсолена вода. Прибавят се нарязаните на дребни кубчета картофи и се вари още 5 минути. Слага се фидето, овкусява се с накълцаните листа целина, магданоз и останалите подправки, разбърква се и се оттегля от котлона.
3
Картофена чорба с печен лук 3
Изпеченият чесън се обелва и се намачква или счуква в хаванче заедно с 1-2 с. л. олио и 2 с. л. оцет. Така приготвената кашичка може да се излее при готовата вече чорба или да се предложи в купичка за индивидуално овкусяване.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: