Картофена чорба с печен лук

Дата: 21.10.2003
Източник: Бон Апети
Картофена чорба с печен лук
 
Необходими продукти:
3 картофа (600-700 г)
1-2 стръка целина
3-4 скилидки чесън
2 с. л. оцет
6 с. л. олио
50 г фиде
1 резен целина
1 глава кромид лук
1 морков
1 ч. л. мащерка
 

Начин на приготвяне:
1
Картофена чорба с печен лукЧесънът се запича на сух тиган заедно с обелките за 10-15 минути.
2
Картофена чорба с печен лук 2Лукът, целината и морковите се режат наситно и се сваряват заедно с 3 с. л. олио за 10 минути в подсолена вода. Прибавят се нарязаните на дребни кубчета картофи и се вари още 5 минути. Слага се фидето, овкусява се с накълцаните листа целина, магданоз и останалите подправки, разбърква се и се оттегля от котлона.
3
Картофена чорба с печен лук 3Изпеченият чесън се обелва и се намачква или счуква в хаванче заедно с 1-2 с. л. олио и 2 с. л. оцет. Така приготвената кашичка може да се излее при готовата вече чорба или да се предложи в купичка за индивидуално овкусяване.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


432 ДУШИ ОНЛАЙН
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
Стела Костадинова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта