Картофена фокача

Дата: 23.10.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г картофи
300 г краве сирене
350 г брашно (+ за размесване)
1/4 кубче жива мая
1 щипка захар
2 ч. л. сол
120 мл хладка вода
3 с. л. зехтин „Екстра върджин“ (+ за заливане)
300 г чери домати
2 ч. л. сух риган
1/4 с. л. морска сол
 

Начин на приготвяне:
1
Картофена фокачаКартофите се белят. Режат се на кубчета и се сваряват. Оставят се да се охладят и се намачкват с вилица.
2
Картофена фокача 2Маята се разтваря в малка част от водата, заедно със захарта. Оставя се да шупне.
3
Картофена фокача 3Брашното се разбърква със солта. Прибавят се натрошеното сирене, картофите, останалата вода, маята и зехтинът.
4
Картофена фокача 4Замесва се меко тесто и се оставя да втаса.
5
Картофена фокача 5Втасалото тесто се разпределя в тава, застлана с пергаментова хартия. Притиска се с пръсти и пак се оставя да втаса.
6
Картофена фокача 6Отново се притиска с пръсти. Залива се със зехтин, поръсва се морска сол и риган.
7
Картофена фокача 7Подреждат се половинките чери домати и се притискат в тестото. Пече се 30 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

17.07.2016
любима рецепта! готвила съм я за партита и за лесна вкусна вечеря. препоръчала съм я на всичките ми приятелки (:
2.
Изпрати
лично съобщение

05.11.2015
Получи се страхотно,много вкусно.
1.
Изпрати
лично съобщение

26.10.2015
Много вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


223 ДУШИ ОНЛАЙН
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
Силвия Руменова Станчева се регистрира в сайта.
Оля Нешкова се регистрира в сайта.
Яна коментира рецептата Тарт с гъби и спанак
Полина Петрова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта