Картофена крем супа с бекон и крутони

Дата: 20.10.2015
Източник: Krasimira Georgieva
ТИТЛА: Експериментатор
Картофена крем супа с бекон и крутони
 
Необходими продукти:
500 г картофи
2 моркова
1 глава лук
3-4 скилидки чесън
1 кубче зеленчуков бульон
сол и черен пипер на вкус
олио (или краве масло)
500 мл прясно мляко
заквасена сметана
200 г бекон
4 филии хляб
 

Начин на приготвяне:
1
Зеленчуците се варят, заедно със зеленчуковия бульон, сол, черен пипер и мазнина, докато омекнат.
2
Сварените зеленчуци се изваждат и се пасират с част от бульона и прясното мляко, до получаване на желаната гъстота на крем супата.
3
Беконът се нарязва във форма по желание (на лентички или на кубчета) и се запържва.
4
Хлябът се нарязва на кубчета, по желание се овкусява с лют червен пипер и се запържва в тигана с мазнината от бекона.
5
Крем супата се сервира с лъжица заквасена сметана, поръсена с бекон и крутони.

Бон Апети!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


183 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта