Картофена крем супа с целина

Дата: 26.02.2015
Източник: поли
ТИТЛА: Чирак
Картофена крем супа с целина
 
Необходими продукти:
700 г картофи
2 големи моркова
1 резен глава целина (100 гр.)
1 кубче пилешки (зеленчуков) бульон
50 г краве масло
1 ч. ч. прясно мляко
сол и черен пипер на вкус
1 ч. л. чесън на прах
1/2 връзка наситнен магданоз (за поръсване)
зехтин
за крутоните:
пълнозърнест хляб
зехтин
сол, черен пипер и риган на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Картофите, морковите и целината се почистват, измиват се, нарязватсе и се сваряват в подсолена вода, заедно с кубчето пилешки (зеленчуков) бульон.
2
След това се пасират, като се добавят прясното мляко и част от бульона, в който са се варили, до получаване на желаната гъстота.
3
Прибавят се маслото, сол, черен пипер и чесъна на прах. Супата се връща на котлона за около 5 минути, като се разбърква постоянно.
4
Крутоните се приготвят, като хлябът се нарязва на малки кубчета и се поръсва с черен пипер, сол, риган и зехтин. Разбърква се и се пече в предварително загрята фурна, до златисто.
5
Супата се сервира, поръсена с крутони и дресинг от наситнения магданоз и зехтин.

Съвет:
Супата ще придобие повече аромат, ако я поръсите с настърган пармезан.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

22.10.2015
Супчката стана много вкусна,като я направих с леки промени,а вместо крутони добавих сухар и препечен чипс от бекон.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта