Картофена манджа с чоризо и пържени яйца

Много испанска е тази манджа. И много обикновена, а в същото време превъзходна на вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 07.06.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг пресни картофи
150 г салам „Чоризо“
200 г сирене „Манчего“
2 меки домата
4 глави червен лук
6 скилидки чесън
1/2 сладка червена чушка
6 яйца (размер L)
7 с. л. зехтин „Помаче“
1/2 връзка копър
1/2 връзка магданоз
1 ч. л. пушен червен пипер
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Картофена манджа с чоризо и пържени яйца

Картофите се измиват и по-големите се нарязват надве или начетири, за да станат всички с еднаква големина. Сваряват се.

 


2
Картофена манджа с чоризо и пържени яйца 2

Чесънът се обелва и се нарязва наситно, лукът – на жулиен. Запържват се в 3 лъжици от зехтина.

 


3
Картофена манджа с чоризо и пържени яйца 3

Добавя се нарязаната на кубчета чушка и чоризото, на шайби. Запържват се и се овкусява с пушения пипер.

 


4
Картофена манджа с чоризо и пържени яйца 4

Доматите се настъргват на едро ренде и се прибавят. Щом сместа се сгъсти, съдът се сваля от огъня.

 


5
Картофена манджа с чоризо и пържени яйца 5

Картофите се отцеждат, връщат се в тенджерата, наливат се 2 лъжици от зехтина и се запържват леко.

 

 


6
Картофена манджа с чоризо и пържени яйца 6

Към тях се добавя доматената смес, разбърква се, слваля се от котлона и се подправя с наситнените копър и магданоз, сол и черен и пипер.

 


7
Картофена манджа с чоризо и пържени яйца 7

Накрая се прибавя настърганото сирене и се разбърква хубаво.

 


8
Картофена манджа с чоризо и пържени яйца 8

В тиган се сгорещява останалия зехтин и се изпържват яйцата, на очи.

 


9
Картофена манджа с чоризо и пържени яйца 9

С квадратен ринг се оформя от манджата в чиния, отгоре се поставя по едно изпържено яйце и се украсява с малко копър.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

16.02.2014
Това е много вкусно – особено ако чоризото е пикантно…
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: