Картофена мусака с просо

Дата: 17.12.2015
Източник: Мария Петрова
ТИТЛА: Експериментатор
Картофена мусака с просоКартофена мусака с просоКартофена мусака с просо
 
Необходими продукти:
8 картофа
4 глави червен лук
4 печени червени чушки
200 г просо
червен пипер
сол
зехтин
 

Начин на приготвяне:
1
Картофите се измиват, обелват се и се сваряват.
2
След това се пюрират. Овкусяват се с червен пипер, сол и зехтин.
3
Червеният лук се нарязва на полумесеци и се запържва, докато омекне.
4
Просото се сварява много добре.

5
Картофената смес се разделя на две части.
6
Форма с подвижно дъно се застила с хартия за печене и 2/3 от сместа се разтила по дъното и стените на формата.
7
Върху картофената основа се редят просо, червен лук, ивици червени чушки и малко зехтин и се редува така, до изчерпване на продуктите.
8
Завършва се с червен лук.
9
Най-отгоре се разпределя останалото картофено пюре и се заравнява.
10
Мусаката се пече 20-30 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор.


Съвет:
При желание между просото и лука може да се добави сирене и отгоре да се настърже кашкавал. Ще се получи много вкусно и ще има приятна златиста коричка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта