Картофена пита с плънка

Дата: 02.12.2014
Източник: Христина
ТИТЛА: Чирак
Картофена пита с плънка
 
Необходими продукти:
за картофеното пюре:
2 кг картофи
50 г краве масло
2 яйца
2 глави лук
сол и черен пипер на вкус
кашкавал (за поръсване)
за плънката:
3 наденици
200 г кашкавал
1 с. л. магданоз
1 с. л. копър
 

Начин на приготвяне:
1
Картофите се сваряват и се намачкват с преса, като се добавя и маслото. Овкусяват се със сол и черен пипер.
2
Прибавят се яйцата и ситно нарязаният лук и всичко се намачква хубаво, докато се получи еднородна смес.
3
Половината от пюрето се разстила в предварително намазана с олио тава и се оформя като блат. Надениците и кашкавалът се настъргват на едро ренде и се смесват с магданоза и копъра, които са предварително нарязани наситно.
4
Плънката се разпределя равномерно върху картофения блат. Отгоре се изсипва другата половина от пюрето и се разстила добре, за да покрие плънката. Накрая се поръсва с кашкавал и се пече 15-20 минути в силно загрята фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта