Картофена супа „Хвръкни кокошка“

Дата: 14.12.2015
Източник: Георги Корчев
ТИТЛА: Чирак
Картофена супа „Хвръкни кокошка“
 
Необходими продукти:
5-10 средно големи картофа
1 глава лук
олио
фиде
3-4 с. л. кисело мляко
1 яйце
сол и черен пипер на вкус
магданоз
тарос (естрагон) по желание
 

Начин на приготвяне:
1
Лукът се нарязва надребно, а картофите се режат на кубчета с размер от около 1 см.

2
Лукът и картофите се запържват в 5-10 с. л. олио, до полуготовност на картофите.
3
След това зеленчуците се заливат с вода и когато водата заври, се добавят 3-4 с. л. натрошено фиде (или 1 топка фиде).

4
След като фидето и картофите се сварят, съдът се дърпа от огъня и се оставя настрана за 5-10 минути.
5
След това супата се застройва с разбитото яйце и киселото мляко.
6
Подправя се със сол, черен пипер, 1-2 щипки тарос (по желание).
7
Преди сервиране супата се поръсва с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


201 ДУШИ ОНЛАЙН
Диляна Борисова се регистрира в сайта.
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта