Картофена супа с бекон

Дата: 23.01.2012
Източник: Бон Апети
Картофена супа с бекон
 
Необходими продукти:
200 г картофи
50 г бекон
1/2 глава лук
2 скилидки чесън
40 г моркови
40 г глава целина
10 г сушени манатарки
1 1/4 л телешки бульон
2 с. л. заквасена сметана
1 с. л. брашно
1 1/2 с. л. краве масло
1–2 с. л. олио
1/2 с. л. оцет
1 ч. л. майоран
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Картофена супа с бекон
Олиото се загрява беконът се запържва, добавят се лукът, морковите и целината – всички нарязани на дребни кубчета. Прибавя се супена лъжица масло и се разбърква.


2
Картофена супа с бекон 2
Поръсва се брашното, запържва се за кратко и малко по малко се налива горещият бульонът. Бърка се непрекъснато, до получаването на гладка смес.


3
Картофена супа с бекон 3
Добавят се картофите, нарязани на кубчета, а след това и гъбите, предварително накиснати в малко вода.


4
Картофена супа с бекон 4
Овкусява се с майорана, сол и черен пипер.

5
Картофена супа с бекон 5
Слагат се сметаната, разбитата с част от бульона и оцета. Оставя се да кипне.


6
Картофена супа с бекон 6
Чесънът се нарязва на филийки и се запържва в останалото масло. Супата се гарнира и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

16.12.2014
Много вкусна, ароматна и бърза. Отива в тефтера!
4.
Изпрати
лично съобщение

10.02.2014
Супата стана страхотна, въпреки че сметаната ми се пресече. Благодаря ви за разнообразието, което внасяте в ежедневното меню на моето семейство!
3.
Изпрати
лично съобщение

22.01.2014
Наистина превъзходна супа.
2.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Днес направих тази великолепна супа,изключително съм доволна от рецептата!Браво!
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Днес направих тази великолепна супа,изключително съм доволна от рецептата!Браво!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


429 ДУШИ ОНЛАЙН
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта