Картофена торта

Прекрасна на вкус, солена торта
Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 30.01.2014
Картофена торта
 
Необходими продукти:
за картофените блатове:
1000 г сварени картофи
100 г брашно
1 щипка индийско орехче
90 г краве масло
6 с. л. олио
сол на вкус

за майонезата:
2 бр. пресни яйца
400 мл олио
2 ч. л. дижонска горчица
1 с. л. оцет

за плънката:
280 г кисели краставички
240 г шпеков салам
180 г сварени моркови
сол на вкус

за украса:
3 бр. сварени яйца
4-5 с. л. майонеза
5-6 листа от салата


Начин на приготвяне:
1
Картофена торта
Направете картофените блатове. Намачкайте сварените картофи. Добавете маслото, брашното, настърганото индийско орехче, солта и хубаво разбъркайте за да получите смес, подобна на тесто.
2
Картофена торта 2
Разделете сместа на три части и разпределете първата в тиган с нагорещеното олио. Блатът не трябва да е по-дебел от 1 см., после го запечете до златисто на слаб огън.
3
Картофена торта 3
Обърнете се с помощта на чиния, за да се изпече и от другата страна. От тази смес ще трябва да направите три тънки блата.
4
Картофена торта 4
Направете майонезата и плънката. В купа счупете пресните яйцата, добавете горчицата и оцета. Бъркайте до разбиването на съставките и тогава започнете да сипвате на тънка струя олиото. Щом получите консистенцията на майонеза, сте готови.
5
Картофена торта 5
В същата купа добавете нарязаните кисели краставички, сварени моркови и шпеков салам. Разбъркайте всичко добре и ако има нужда добавете сол на вкус.
6
Картофена торта 6
Сглобяване на тортата. В голяма дълбока чиния поставете първия картофен блат. Намажете върху него с половината от плънката. Покрийте с втория блат. Върху него поставете останалата част от плънката. Поставете и третия блат. Оставете на студено за час, за да стегне тортата.
7
Картофена торта 7
Направете украсата. Поставете листа от салатата, така, че да се образува зелено цвете-венче около тортата. Намажете с майонеза тортата отгоре. Нарежете сварените яйца така, че да можете от тях да „нарисувате“ маргаритки, както се вижда на снимката. Вече сте готови с едно вкусно предястие.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


186 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: