Картофени бонбони с риба тон

Солени рибени бонбони, запечени с ементал
Източник: Бон Апети
Дата: 15.01.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г стари картофи
2 големи моркова
2 консерви риба тон в зехтин (160 г всяка)
400 г сирене „Ементал“
1 яйце
1 ч. л. сух чесън
2 стръка розмарин
сол и пипер меланж на вкус


Начин на приготвяне:
1
Картофени бонбони с риба тон

Картофите се измиват, не се белят и се приготвят на пара, заедно с обелените и нарязани надве моркови. След това се обелват и се намачкват с вилица, докато са още топли.

 

 


2
Картофени бонбони с риба тон 2

В купа се смесват нарязаният наситно розмарин, отцедената от течността риба тон, яйцето, сухият чесън, сол и черен пипер.

 

 


3
Картофени бонбони с риба тон 3

Сместа се изсипва при намачканите картофи и моркови.

 


4
Картофени бонбони с риба тон 4

С мокри ръце се оформят топки, които се овалват  в настъргания на едро ренде ементал.

 

 


5
Картофени бонбони с риба тон 5

Поставят се в тава върху силиконов килим или върху пергаментова хартия.

 


6
Картофени бонбони с риба тон 6

Пекат се в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, за 17 минути. Поднасят се веднага.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

04.02.2014
много вкусни и лесни
2.
Изпрати
лично съобщение

25.11.2013
много вкусно
1.
Изпрати
лично съобщение

25.11.2013
Лесно e и става много вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


215 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: